Bridgeclub Niroca

 
 
 
 
 

Wedstrijdleider: I. Zwaluwe, email: izwcas@casema.nl , telefoon 0251-651378
Secretariaat:J. Scholheis, email suus.scholtheis@pcbasic.nl , telefoon 0251-653543

 

De naam Niroca is een afkorting van "Niet Roken Castricum”, hetgeen inhoudt, dat er in de bridgezaal niet gerookt mag worden. In de speciaal daarvoor ingerichte rookruimte uiteraard wel, maar er is geen rookpauze.
 
In 1990 is de club opgericht. De wekelijkse speelavond is op donderdag, aanvang 19.45 uur en het bridgeseizoen loopt van september tot en met de einddrive, de laatste donderdag in april daaropvolgend. Rond de klok van 23.00 uur eindigt de speelavond.
 
Er wordt in 2 lijnen (A en B) gespeeld. Elke lijn bestaat uit minimaal 8 en maximaal 16 paren. Per clubavond speelt elke lijn 6 rondes van elk 4 spellen, totaal 24 spellen. Er kan niet worden gewacht op de uitslag. Na elke speelronde promoveren/degraderen de bovenste/onderste vier paren. Elk paar speelt een bridgesysteem dat op een systeemkaart is aangegeven en die elke speelavond behoort te kunnen worden getoond.
 
Het maximale aantal actieve paren is 32. Indien het maximum is bereikt, worden verdere belangstellenden in volgorde van aanmelden op een wachtlijst geplaatst. De contributie, thans € 40,= per jaar, wordt jaarlijks vastgesteld tijdens de algemene ledenvergadering in oktober. Er wordt eenmalig inschrijfgeld geheven van € 10,= per persoon. Zoekt u een Bridgeclub waar niet met het "mes” op tafel wordt gespeeld, neem dan contact op met het secretariaat of de wedstrijdleider.